Φέτος ο Σύλλογος "Ομόνοια" Αραδίππου γιορτάζει τα 86 χρόνια ζωής από την ίδρυσή του. Μια προσφορά που καλύπτει όλους τους τομείς της ζωής στην Αραδίππου και στην Κύπρο γενικότερα.

Η μεγάλη επώνυμη και ανώνυμη προσφορά των μελών της Ομόνοιας, ανδρών και γυναικών, αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της, το 1929. Η μνήμη μας πηγαίνει πίσω και φτάνει στους πρωτεργάτες. Στα χρόνια που δεσπόζει η μεγάλη φυσιογνωμία και προσωπικότητα του αείμνηστου Παπανικόδημου Γεωργάκη. Ο φλογερός έκείνος κληρικός αποτελή την ψυχή και την κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια για την ίδρυση της Ομόνοιας. Κοντά του και ο Γεώργιος Σιήκκηςμ Σάββας Βασιάς, Σταύρος Λινός, Νικόλας Τσινίκολας και Γεώργιος Λαός. Στόχοι του Συλλόγου με την ίδρυσή του ηθικοκοινωνικοί και εθνικοί.

Το 1940 δεκάδες μέλη του Συλλόγου βοήθησαν ηθικά και υλικά καθώς και θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή στον πόλεμο δια την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ιταλούς και Γερμανούς. Ο απελευθεροτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 βρίσκει την Ομόνοια στις επάλξεις για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού. Η προσφορά της ήταν μαζική και πολυόμορφη με πολλούς ήρωες. Ο αγώνας τελειώνει. Η ανεξαρτησία της Κύπρου βρίσκει την Ομόνοια φτωχή χωρίς οίκημα και πολλά μέλη της ξενιτεύονται. Το 1969 ανεγέρτηκε το οίκημά της δίπλα από την εκλησία του αποστόλου Λούκά στην πλατεία της Αραδίππου.

Η άνοδος συνεχίζεται σε όλους τους τομείς. Στο ποδόσφαιρο θαυματουργεί. Η Ομόνοια εντάσσεται στην ΚΟΠ ΤΟ 1970 ως ομάδα Γ' Κατηγορίας. Το 1972 στην Β'Κατηγορία και το 1978 ανέρχεται πανηγυρικά στην Α'Κατηγορία.

Οι εθνικές συμφορές στο νησί μας το 1974 περνούν σαν οδοστροτήρας από την Ομόνοια. Προσφέρει νεκρούς και αγνοούμενους. Νέοι ανθρώποι οδηγούν την Ομόνοια όλο και πιο ψηλά. Απλώνει τα φτερά της και ποδοσφαιρικά και πολιτιστικά. Γίνεται η Ομόνοια η ποσοσφαιρομάνα τις Αραδίππου. Αρκετά πρωταθλήματα Β'Κατηγορίας και παίδων το 1989. Το 1980 (1/6/1980) η Ομόνοια κάνει το μπαμ στην τελευτάια αγωνιστική εναντίον της τότε χρυσής Ομόνοιας Λευκωσίας στην έδρα της στην Αραδίππου. Οι Λευκωσιάτες έχοντας σίγουρο το πρωτάθλημα στα χέρια τους το χάνουν με το θριαμβικό 1-1 στην Αραδίππου και πρωταθλητής στέφεται ο Α.Π.Ο.Ε.Λευκωσίας. Φέτος αγωνίζεται στην Β'Κατηγορία.